Rongálás

Fejenként 450 ezer forintos pénzbüntetést kaptak a mentősök autóin végiggyalogló brit turisták

A két terhelt a cselekményével az egyes gépkocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okozott.

2019.09.12 15:11ma.hu
Forrás: OMSZ Facebook

A vád szerint két 20 éves brit állampolgár 2019. szeptember 7-én a hajnali órákban egy társasággal, ittas állapotban – hangosan kiabálva – haladtak az V. kerület, Markó utcában, a Mentőpalota előtt. Az utcán parkoltak a mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentősök járművei. A két férfi az egymás mögött parkoló gépkocsikra felmászott és azokon végigyalogolt, amelynek következtében a gépjárművek motorháztetői, tetői, és csomagtartói behorpadtak. A két terhelt a cselekményével az egyes gépkocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okozott.

A rendőrség a két férfit azonosította és őrizetbe vette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat rongálás bűntette és többrendbeli rongálás vétsége miatt a cselekménytől számított 5 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki vád szerint és mindkettőjüket 450.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.