Diplomácia

Bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a magyar-szlovák meccs miatt

Szlovákellenes rigmusok hangzottak el.

2019.09.13 07:15MTI

Bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztériumba csütörtökön, a hétfői magyar-szlovák válogatott labdarúgó-mérkőzést kísérő események miatt - közölte honlapján a szlovák szaktárca.

A szlovák külügyminisztérium az esettel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta: elítéli azokat a szlovákellenes rigmusokat, amelyek a mérkőzés idején elhangzottak.

Rámutattak: a hasonló megnyilvánulások magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy megzavarják a két ország közti kapcsolatokat. A szaktárca ezzel összefüggésben arra kérte a nagykövetet, hogy a magyar hivatalos szervek szenteljenek figyelmet ennek a jelenségnek a megelőzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.