Bűz

Most már biztos: innen jött az orrfacsaró bűz augusztusban

A Miniszterelnökség bedőlt egy médiahacknek, nem létező céget okol a budapesti trágyaszagért.

2019.09.05 07:39ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu elsőként beszámolt, iszonyatos bűz terjedt el augusztus elején Budaörs környékén, ami egészen a fővárosig terjedt. Tényleg olyan mértékű volt az orrfacsaró szag, hogy még kormányhivatali vizsgálat is indult miatta. Sokáig úgy lehetett tudni, hogy orosz kompozit trágya volt a bűz forrása.

Most végre a Pest Megyei Kormányhivatal meghatározta az augusztus eleji trágyaszag keletkezési helyét - számolt be róla a 24.hu. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó parlamenti kérdést fogalmazott meg az augusztus 8-ai bűzzel kapcsolatban, a kérdést Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszolta meg, eszerint az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott a szag.

Mindazonáltal, a cégjegyzék szerint ugyanis nem létezik Óbaroki Kerti Vasút Kft., mint ahogy nincs Felcsút Natura 2020 projekt vagy akármilyen kisvasút Óbarokon. Az Átlátszó szerint az egész médiahack Egres Bélaának köszönhető, aki egy nem létező szervezet, a Jövő Generációja Egyesület vezetője. Régóta arról híres, hogy különböző politikai pártok, cégek és csoportok nevében nyilatkozik anélkül, hogy az érintettek tudnának róla. Több akciója is volt már, amelyekkel sikerült megvezetnie a komplett médiát és különböző intézményeket.

Vagyis úgy fest, jelenleg két kormányhivatal is serényen dolgozik azon, hogy felelősségre vonjanak és gyakrabban ellenőrizzenek egy nem létező céget, amelyet egy nem létező egyesület nem létező vezetője talált ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.