Kenyérverseny

Kenyérújdonságokkal laktak jól a rászorulók

Vannak, akik már ehettek az augusztus 20-ai ünnepi kenyérből, pedig nem is tudtak róla...

2019.06.26 10:01ma.hu
hirdetés

Elsőként kóstolhatták az idei Szent István napi kenyérversenyre fejlesztett és nevezett vekniket, cipókat a Budapesti Módszertani Szociális Központ három intézményének lakói. Ezekből a termékekből választják ki a Szent István napi kenyeret az augusztus 20-ai államalapító ünnepre. A finomságok a Magyar Pékszövetség által szervezett termékversenyre készültek, az adományozásban a Budapest Bike Maffia működött közre.

A Budapest Bike Maffia (BBM) közel 70 kilogramm kenyeret juttatott el a Budapesti Módszertani Szociális Központ 3 intézménye részére 2019. június 25-én. A cipókat és vekniket a Magyar Pékszövetség által szervezett 2019-es Szent István napi kenyérverseny három kategóriájában indult pékségek és pékmesterek sütötték meg.

A felajánlott pékáruk között volt hagyományos kovászos technológiával készült kenyér (ezek egyike lesz a Szent István napi ünnepi kenyér), zamatos rozskenyér és számos innovatív, különleges, speciális kenyérkülönlegesség is. Minden nevezett termék megfelelt a magyar Élelmiszerkönyv előírásainak és a versenyfelhívás feltételeinek, amelyek a Magyar Pékszövetség honlapján megtalálhatók.

Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete önkénteseinek segítségével szállította el és osztotta ki a kiváló minőségű, egyedi kenyereket.

„A Magyar Pékszövetség minden évben megszervezi a kenyérversenyt, amelynek célja, hogy folyamatos fejlődésben tartsa a sütőipart, a hagyományos kenyerek mellett a fogyasztói igényeknek megfelelő termékekkel is gazdagodjon az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk választéka” – mondta Septe József, a szervezet elnöke. „A kenyérversenyek alkalmával rengeteg termék érkezik a zsűrizésre, amelyek mindegyike kiváló alapanyagokból készült prémium pékáru, így fontosnak tartottuk, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol szinte nem jutnának ilyen kenyerekhez” – tette hozzá az Elnök.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet, állandóan változó, gyarapodó intézményeivel egyben az ország és a közép-európai régió egyik legnagyobb szociális szolgáltató szervezete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.