Hableány-tragédia

Rendőrök szállták meg a tragikus balesettel összefüggésbe hozott nagyméretű hajót

Legalább heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a Budapesten, a Dunán a Margit híd közelében, és az egyik elsüllyedt.

2019.05.30 09:35ma.hu

Többtucatnyi rendőr szállta meg csütörtökön hajnali három előtt azt a nagyméretű kirándulóhajót, mely sajtóértesülések szerint összeütközhetett szerda este a Dunán, a Parlament előtt a Hableány nevű kisebb turistahajóval, mely elsüllyedt.

A Viking Sigyn nevű hajót üzemeltető cég egyelőre nem nyilatkozott. A Viking Sigyn a balesetet követően a Jászai Mari tér közelében horgonyzott, amikor hajnalban 10-15 percen belül 10 rendőrautó érkezett elé, majd a rendőrök felvonultak a fedélzetre.

Felvételeik alapján a hajó üres volt, az utasokat leszállították.

Mint arról korábban beszámoltunk, legalább heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a Budapesten, a Dunán a Margit híd közelében, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.