Terrorizmus

Emberöléssel elkövetett terrorcselekménnyel vádolják meg Hasszán F.-et

A szír férfit még tavaly decemberben vették őrizetbe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2019.04.23 10:12ma.hu

A Magyar Nemzet szerint hamarosan vádemeléssel folytatódhat Hasszán F. ügye, akit a hatóságok emberöléssel elkövetett terrorcselekménnyel vádolnak. A szír férfi még 2018-ban akadt fenn egy biztonsági ellenőrzés során a Liszt Ferenc Repülőtéren hamis iratokkal, akkor a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és három évre kiutasította Magyarországról.

Közben kiderült, hogy Hasszán F. három éve csatlakozott az Iszlám Államhoz és a belga titkosszolgálat szerint társaival terrortámadást követett el 2016 elején a szíriai Homsz városában. Amikor egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából mintegy húsz családtagját lefejezték. A nyomozás szerint Hasszán adhatta a parancsot afféle szakaszvezetőként, de ő maga is részt vett az öldöklésben.

A lap szerint a terrorizmus vádját először tagadta a férfi, a görög titkosszolgálat ügynökének mondta magát, amit Athén azóta hivatalosan cáfolt. Azt is állította, hogy analfabéta, ugyanakkor a telefonjában több szöveges üzenetet találtak.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség budapesti elfogása után idén márciusban vette őrizetbe Hasszán F.-et, elsötétített ablakú autókkal, kommandósokkal szállították kihallgatásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.