Honvédelem

Egy vitorlázó kisgép miatt szálltak fel a Gripenek

Nem létesített rádiókapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

2019.04.17 17:54ma.hu

Nem létesített rádiókapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással és nem rendelkezett érvényes repülési tervvel sem az a vitorlázó kisrepülőgép, amely szerdán kora délután, Fertőszentmiklós térségében lépett be az ország légterébe, olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit. A Super Dimona típusú motoros vitorlázó repülőgép technikai meghibásodás miatt szállt le egy Pusztacsalád melletti repülőtéren, a Magyar Honvédség Gripenjei megtalálták a repülőgépet, majd a feladat végeztével visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

Az eset során személyi sérülés nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.