Ők hogyan Karácsonyoznak?

Politikusok ünnepe: család, síelés, wellness

A Parlament is pihenőre tért. Ezen a héten már mindenki a pihenésre és a szeretteire koncentrál, háta mögött hagyva a munkát, a stresszt.. itt a Karácsony. Ők hogyan ünnepelnek?

2008.12.23 18:23Nagy Orsolya, Napi Ász, ma.hu

Rogán Antal a Belváros polgármestere idén a vendéglátó szerepét tölti be, mivel várandós feleségével Cilivel nehezebb lenne vidékre utazni. 
- Az előkészületeket már megtettük az ünnepi vacsorához, már csak be kell tenni a sütőbe a fogast. A vacsora után az egész családdal – Cili szüleivel, húgommal, édesanyámmal az éjféli misére megyünk, teljesen hagyományos ünnepet tartunk. Mindenki jelképes ajándékkal kedveskedik, nem a drága ajándékokról szól az ünnep. Az első házasságomból született fiam egy nappal az ünnep előtt, és a Karácsony második napján lesz nálunk – magyarázta a fideszes politikus. 
- Az évfolyam igyekszem odafigyelni, hogy mit nézeget Cili, hogy meg tudjam lepni. Tavaly egy naptár és tollat kapott, illetve egy bolondos sapkát, amit nem vett volna meg magának. De nagyon jól áll neki. Ezt a három napot teljesen együtt tölti a család, és a házimunkából is kiveszi mindenki a részét. Biztos vagyok benne, hogy édesanyám, aki szakácsnő, fogja megfőzni, a következő napi ebédet, ráadásul süteménysütésbe verhetetlen. Idén külön egy egészséges alapanyagokból készült süteménnyel próbálkozik, mert Cili gyermeket vár. A feleségem a terhessége alatt odafigyel az étkezésre, így nagyon jól tartja magát, nem hízott el. Köszönhető is a sportolásnak is. Lehetséges, hogy egyszer az ünnepi hangulat miatt elmegyünk egy étterembe, vagy kávézóba, de inkább otthon leszünk - avatta be a Napi Ászt a polgármester.

Selmeczi Gabriella fideszes képviselő már Karácsony előtt jócskán ünnepélyes hangulatba csinosítja a lakást. Két kisgyermeke még abban a hitben él, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat, ám a fát közösen díszítik fel. 
- 3 és fél éves kislányomnak Lilla Emesének már korán elkezdek mesélni a Karácsonyról és hogy mit is ünnepelünk akkor. Idén először lesznek saját készítésű díszek is, amit közösen tervezünk meg, kislányom rajzol rájuk. Ajándékokat csak a gyerekek kapnak, nem szeretnénk, ha túl materiális ünnepünk lenne, szóljon inkább a szeretetről, ezért a nagyszülők is velünk lesznek szenteste – magyarázta a képviselőnő, aki a családjával a hétvégén Ausztriába utazik sielni a három és fél éves Lilla most síel majd először.

Fodor Gábor az SZDSZ elnöke - mint minden évben - családi körben Gyöngyösön ünnepli a Karácsonyt, ahol a szülei élnek. A politikus karácsonyi szokásai között van, hogy már szenteste előtt elrejt egy-egy ajándékot mindenki párnája alá, így két gyermeke a 9 éves Julcsi és a 13 éves Dani is kap egy-egy meglepetést. Fodor Gábor nem nagyon jártas a konyhában, de az olvasóknak a  halászlét ajánlja karácsonyi menüként. 

A liberális pártelnök állatbarát révén két kutyájáról sem feledkezik meg, a Budapesten élő Golden Retriever, Karakról és a gyöngyösi szülői háznál lévő komondorról Maciról. A két kedvencet egy-egy rúd kolbásszal lepi meg, amit ajándékozáskor megkereshetnek a fa alatt.

Horn Gábor az SZDSZ ügyvivője terjedelmes családdal rendelkezik, így a szenteste utáni napot jó harmincfős rokonsággal együtt ünnepli meg. 
- Testvérek, unokahúgok, unokaöcsék, és ennél is kisebbek összegyűlünk Karácsony első napján, a második már a pihenésről szól
Az ajándékok beszerzése nem az én feladatom, csak ötletgazdaként veszek részt benne, szeretjük az egyedi ötletes megoldásokat, idén például a környezetvédelemre helyezzük a hangsúlyt – magyarázta a liberális politikus, aki december végén elutazik síelni. 
- Nagyon jó kikapcsolódás, fél nap alatt elfelejtem a munkát, és a problémákat. Igaz rosszul síelek, de annál jobban szeretem – mondta Horn.

Mesterházy Attila szocialista képviselő idén kissé elcsúszott az ajándékvásárlással, Karácsony előtti napokban járt boltról boltra, hogy kedves feleségének ajándékot vásároljon.
 -Most belesetem abba a hiába, amit korábbi években sikerült elkerülnöm. A gyerekeknek már korábban beszereztük az ajándékokat, ám a feleségem és a szüleim meglepetését, még most szerzem be - mesélte a politikus, akit épp vásárlás közben értünk utol. 
- A szentestét mindig szűk családi körben tartjuk, majd a következő napokban meglátogatjuk a nagyszülőket vidéken, majd Szilveszterre visszatérünk Budapestre. Gyermekeim még kicsik, így még hisznek abban, hogy a Jézuska hozza fát és az ajándékokat - avatott be Mesterházy. A politikus a névnapját januárban ünnepli, így még esélyes egy családi wellness kikapcsolódás. 
- Gyermekeimnek egyetlen kikötése volt, hogy "csikizős" medencébe menjünk, legutóbb mikor ellátogattunk egy ilyen pezsgőfürdős helyre, nagyon tetszett nekik - magyarázta a képviselő.

Rétvári Bence a Magyar Kereszténydemokrata Néppárt politikusa is az utolsó pillanatban szerezte be az ajándékokat. 
- Az utolsó héten születnek meg az ajándék ötletek, de már hónapok óta megy egymásnak a célozgatás, hogy mindenki azt kapja aminek igazán örül. Karácsonykor napközben családot látogatunk, majd estére a barátokkal ülünk össze. Január elején a feleségemmel kettesben beiktatunk néhány nap wellnesszel egybekötött pihenést – mondta Rétvári.

Ivády Gábor MDF-es polgármester kicsi gyermekeivel közösen díszíti fel a karácsonyfát, köztük saját gyártású angyalka-díszekkel. 
- A gyerekek az ajándékokat nem egyszerre kapják meg, mindennapra jut valamiféle meglepetés. Ráadásul a többi nap jönnek a nagymamák, keresztszülők, akik újabb és újabb játékokkal kedveskednek. A gyerekek imádnak sütni, idén a mézeskaláccsal próbálkozunk meg, általában a kicsik a tésztakavarásban segítenek – mondta a közkedvelt polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.