Baleset

Súlyos szívbeteg lett M. Richárd ezért a bíróság megszüntette a letartóztatását

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a Dózsa György úti gázolásos baleset ügyében halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd letartóztatását.

2019.02.11 16:27ma.hu

M. Richárdot még tavaly év végén azért tartóztatták le, mert többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit – többek között azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak orvoshoz ment, hanem például egy plázába és a saját éttermébe is.

Ezt követően M. Richárd ügyvédje hétfőn közölte, hogy a bíróság megszüntette a letartóztatást, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére. Ez lényegében azt jelenti, hogy M. Budapesten és a megyében szabadon mozoghat.

M.-ék már a januárban kezdődött tárgyaláson kérték a letartóztatás megszüntetését, arra hivatkozva, hogy M. szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet, és életmentő műtétre lehet szüksége.

A bíróság - hogy ennek a valóságtartalmát megállapítsa - elrendelte M. Richárd orvosszakértői vizsgálatát. E szerint a vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége.

Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. Emiatt a műtétet tényleg el kell végezni.

A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet. A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa azonban azt írta, hogy a műtét kihelyezéssel lenne csak megoldható egy érsebészeti klinikán, a műtétet követő rehabilitáció pedig a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható.

A határozat szerint a bíróság minderre tekintettel felülvizsgálta az M.-el szemben alkalmazott kényszerintézkedést - azaz a letartóztatást -, és arra jutott, hogy a műtét szükséges, az a BV-kórházban nem elvégezhető, ezért megszünteti a letartóztatást és inkább bűnügyi felügyelet rendel el. A határozat nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.