Néhány adón semmi jel sem utal az ünnepre

Egyedül Jézus maradt ki a műsorokból december 24-én

A ma.hu média-szekciója gyors kutatást végzett: mit is szeretnének a kereskedelmi csatornánk ünnepi műsor gyanánt ledugni a torkunkon december 24-én. A felmérés során olykor érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk...

2008.12.23 07:58Bencze Áron, ma.hu

Egy biztos, a magyar csatornák nehezen képesek elszakadni a napi rutintól, holmi kis ünnepek kedvéért nem mondanak le jól bevált sorozataikról és műsorelemeikről. Kezdjük a sort a közszolgálati adókkal: az MTV többé, kevésbé rugalmasan kezelte az ünnepeket, az esti műsorsávban például vatikáni koncert és éjféli szentmise is található. A DunaTv a Magyar karácsony című műsora színfoltja az idei termésnek, a nap folyamán több alkalommal is körkapcsolás lesz a Kárpát-medence bizonyos pontjairól.

A két nagy kereskedelmi adón már nem ennyire egyértelmű a helyzet. A TV2 például nem bírta kihagyni a Hal a tortán-t, így a halászlé elkészítése közben Bangó Margit, Dukai Regina, Choli bácsi, Ganxsta Zolee és Dopeman estebédjét figyelhetjük, majd a Megasztár karácsonyi különkiadását választhatjuk. Hacsak nem az RTL mellett tesszük le a voksunk, ahol nagyjából féltucatszor vetített filmek - Bazi nagy amcsi lagzi, Dennis, a komisz, Stuart Little kisegér - valamelyikére hivatkozva bekkelhetjük ki a karácsonyfa díszítés keserves kínjait.

A Viasat3 jól leplezi az ünnepi hangulatot, műsorai szinte mindenben megfelelnek egy átlagos hétköznapéhoz, így Jóbarátok, Szívek szállodája vagy Monk, flúgos nyomozó kalandjai kísérhetőek nyomon december 24-én. A karácsonyi hangulat az esti film választás esetében sem szembeötlő, hacsak nem rejtőzködik el valahol a Pata-csatában vagy a Szentfazékban a Megváltó története.

Az ATV is sokáig kitart a semlegesség mellett, délben Laci bácsi konyháján csorgathatjuk a nyálunk, délután pedig egy a szokásos másfélórás telefonos játék segítségével szedhetünk vissza valamennyit ünnepi kiadásainkból. A „karácsonyi különkiadást” – legalábbis a műsorfüzet szerint – a Nő háromszor jelenti. Ezt követően fél kilenckor egy passió-mozi, a Királyok királya kerül vetítésre.

A hírTv és az EchoTv ünnepi interjúkkal készült a Szentestére, illetve több karácsony témakört feldolgozó kulturális műsor is található a repertoárban.

A Cool pedig mindent megtett annak érdekében, hogy nézői pillanatig se higgyék, keresztény ünnepnek örül az ország. A délután folyamán megszokott sorozataik mellett az ősz során forgatott valóság-show ismétlések futnak, főműsoridőben a Sztárbox ismétlésével kedveskednek a szeretet ünnepén, majd éjfél előtt nem sokkal Bud Spencer és Terence Hill a Kincs, ami nincsben mutatja meg háromszáznegyvenhatodszor különleges színészi képességét.

December 24-én több tucat filmet vetítenek a csatornák, a korábban említett Királyok királya mellett egyedül a Tv2-n látható olyan alkotás, amely Jézus életével foglalkozik. Az olasz mozi hajnali 1:10-kor kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.