Tábornokok vesztegetési pere

13 embert ítéltek el a tábornokperben

Tizenhárom vádlottat - közülük tizenegyet felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, négyet felmentett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a tábornokperként elhíresült ügyben a megismételt elsőfokú eljárásában csütörtökön.

2019.01.31 12:18ma.hu

Az ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

A Nagy László hadbíró ezredes vezette katonai tanács L. Attila dandártábornokot, az elsőrendű vádlottat három év, O. János dandártábornokot, a tizenhatodrendű vádlottat pedig két év börtönre ítélte.

A tábornokper további tizenegy vádlottját két-két év, három évre felfüggesztett börtönre ítélték. Négy vádlottat - köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát - minden vád alól felmentették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.