Szálló por

Kilenc településen kifogásolt a levegő minősége

Ismét nőtt a légszennyezettség.

2019.01.31 10:42ma.hu

Ismét nőtt a szálló por miatti légszennyezettség - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön.

A levegő minősége kilenc településen kifogásolt, ezek: Budapest, Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Vác.

Az érintett településeken élő gyermekeknél, időseknél, illetve légúti betegségben szenvedőknél légúti tünetek (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek. A népegészségügyi központ a hideg és a levegőminőség káros egészséghatásainak elkerülése érdekében azt javasolja, hogy az érintettek lehetőleg kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a kint végzett intenzív fizikai tevékenységet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.