Szálló por

Északkeleten továbbra is rossz a levegő

Északkeleten továbbra is rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt.

2019.01.28 09:56MTI

A tisztifőorvos hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: a levegőhigiénés index alapján két település, Miskolc és Putnok egészségtelen minősítést kapott, de Sajószentpéteren, Egerben és Hernádszurdokon is "kifogásolt" a levegő minősége.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett térségekben a keringési, légzőszervi betegségben szenvedők, főleg az idősebb korúak, valamint a légszennyezettségre érzékenyek kerüljék a szabadban tartózkodást, az aktív testmozgást.

Az egészségtelen minősítésű településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, és a gyermekeket is óvják meg a megerőltető szabadtéri tevékenységtől - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.