Belügy

Hazaengedték a bilincsben elvitt fideszes képviselőt

Ódor Ferenc járási hivatalvezető péntek délelőtt állt bíróság elé Budapesten.

2018.12.21 15:23ma.hu

Kedden bilincsben vitték el a volt fideszes képviselőt, Ódor Ferencet az encsi járási hivatalból. A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak ellene, azzal gyanúsítják, hogy mint a hivatal vezetője - társával, aki szintén vezető beosztású tisztviselője a szervezetnek - "4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe”.

A Hvg.hu információja szerint pénteken a bíróság elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványát, és Ódor védelmének érvelésével egyetértve elégnek találta, ha bűnügyi felügyelet alá kerül - ami gyakorlatilag a korábbi házi őrizetnek megfelelő intézkedés. Értesülésüket Ódor ügyvédje, Papp Gábor megerősítette, hozzátéve, hogy védence "tagadja a terhére rótt cselekmény elkövetését”.

A döntés nem jogerős, mivel az ügyészség megfellebbezte, ám az egykori képviselő hazamehetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.