Emergency

Mi az első dolog, amit lát a képen?

A legtöbben a vért veszik észre először, de egyesek szerint a káosz az, ami látható leginkább, de néhányan csak géphegyeket látnak.

2018.08.27 14:15ma.hu

A legtöbben a vért veszik észre először, de egyesek szerint a káosz az, ami látható leginkább, de néhányan csak géphegyeket látnak - olvasható a Facebook egyik bejegyzésében.

Azok, akik a sürgősségin dolgoznak, azonban teljesen mást látnak. Látják azt a gigászi csatát, amit a sokktalanítókban, műtőkben, mentőkben vívnak a halál ellen. Szakadatlan dolgoznak, hogy életet mentsenek.

"Tudod mit látok én? Látom a cipőt, ruhákat a jobb alsó sarokban. A monitoron lógó ritmuscsíkot, amely az itt elvesztett beteg utolsó szívverésének, utolsó szívverését mutatja. Látom a beteg riadt tekintetét és a velem szemben álló kollégám kétségbeesett arcát. Látom az itt végzett munkát és azt, hogy a megannyi pillanat, amit adunk, amit fókuszálva ebben a vizsgálóban töltünk, az lehet, hogy valaki utolsó napja, pillanata ezen a világon.

Soha nem könnyű ... Nekünk sem... Mi is emberek vagyunk, mi is érzünk! Életet mentünk, mert ezt tanultuk és ehhez értünk. Mi, az akut betegellátók..." - írták a megható posztot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.