Pártok

2020-tól betiltaná a bolti műanyag zacskókat, reklámtáskákat az LMP

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 2020-tól a boltokban ne lehessen műanyag zacskókat, reklámtáskákat forgalmazni, helyette olyan fenntartható anyagokból készüljenek ezek a termékek, mint például a vászon, vagy a szövet.

2018.08.01 12:52MTI

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt elnökségének titkára szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az emberiség életmódja egyre fenntarthatatlanabb, amit egyebek mellett az is mutat, hogy idén már augusztus első napjára esik a globális túlfogyasztás napja.

Ez azt jelenti, hogy az emberiség ebben az évben mára felélte azokat az erőforrásokat, amelyeket a Föld egész évben fenntarthatóan meg tud termelni - fejtette ki, majd hozzátette, ebből is látszik, hogy a környezetvédelem nem egy divatirányzat, hanem a kor legnagyobb problémájának egyetlen helyes megoldási stratégiája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.