Két vétlen halt meg a balesetben

Hét és fél évet kapott a Szentendrei úti ámokfutó

160 kilométeres óránkénti sebességgel, fékezés nélkül hátulról rohant bele a Szentendrei úton egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba.

2018.06.27 15:01ma.hu

Halált okozó ittas járművezetés miatt emeltek vádat a 29 éves férfi ellen, aki tavaly március 18-án éjjel 1 óra 10 perc körül 160 kilométeres óránkénti sebességgel, fékezés nélkül hátulról belerohant a Szentendrei úton egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba.

Az autóban várakozó D. Bálint és utasa, Janza Richárd junior világbajnok kajakos olyan súlyos sérüléskete szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során kiderült, hogy a baleset okozója, O. Áron kártyázni volt és nagyobb mennyiségű alkoholt ivott.

A férfi nem tett vallomást, de elmondta, hogy nem emlékszik semmire abból, ami akkor éjszaka történt, és akkor döbbent rá, hogy mit tett, mikor meglátta a rendőrségen a balesetről készült felvételeket.

"Nagyon sajnálom, hogy tönkretettem más családok életét. Nem várok megbocsátást, mert én se biztos, hogy képes lennék egy ilyet megbocsátani” – idézi O. Áron szavait a 24.hu.

A vádlott az utolsó szó jogán felmentését kérte.

Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték, emellett öt évre eltiltották a közügyektől, és örökre eltiltották a vezetéstől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.