Közlekedés

Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

Százötven, 10-12 éves gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat szombaton a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán tartott ünnepségen.

2018.06.10 02:30MTI
MTI/Balogh Zoltán

A MÁV Zrt. közleménye szerint a tanév alatt ősszel és tavasszal is indult egy-egy négyhónapos képzés, amelyeken a gyermekek megismerkedhettek a vasutas szakma alapjaival és a környék nevezetességeivel.

A jövőben valamennyien gyarapíthatják annak a több mint tizenötezer embernek a számát, akik az elmúlt 70 évben úttörő-, illetve gyermekvasutasok voltak Magyarországon.

A közleményben felidézték, hogy a Széchenyi-hegyi kisvasút első szakaszát 1948 nyarán adták át, a teljes vonal 1950-re készült el. A világ leghosszabb - több mint 11 kilométeres - gyermekvasút-vonalaként két éve a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Napjainkban mintegy ötszáz gyermek váltja egymást a szolgálatokban - tették hozzá.

MTI/Balogh Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.