Vasúti

Lejárt a munkaideje: megállt a semmi közepén és elsétált az InterCity vezetője

Lejárt a munkaideje, ezért Füzesabony előtt megállt a pusztában, kiszállt és elsétált a Dália IC vezetője.

2018.06.09 09:29ma.hu

Az egészen szürreális esetről a Bors számolt be. A lap egyik olvasója szerint a Nyíregyházára tartó vonat már eleve késéssel indult, ugyanis műszaki hiba történt a Keleti pályaudvaron. Bár a hibát reggel hét után sikerült kijavítani, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonalon csak délutánra állt helyre a közlekedés.

Lete Endre keresztgyermeke ballagására indult a vonattal, elszundított, majd arra ébredt, hogy állnak a semmi közepén. Ezután "jött a kalauz, és azt mondta sűrű elnézéskérés mellett, hogy sajnos itt most állni fogunk egy darabig, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje" - mesélte a férfi a lapnak.

Nagyjából fél órát vártak, mire megérkezett a másik sofőr. A vonat reggel kilenc helyett fél 11 körül érkezett meg Füzesabonyba.

Cáfol a MÁV

"A Dália IC mozdonyvezetőinek váltásával összefüggésben történteket a vasúttársaság munkatársainak bevonásával rekonstruáltuk. Kérjük, hogy az esettel kapcsolatosan megjelentetett cikkükben mielőbb közöljék az alábbi tájékoztatásunkat, mert a megjelent hírekkel ellentétben a mozdonyvezetőnk nem hagyta magára a vonatot az utasokkal.

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonalon pénteken reggel két műszaki probléma (felsővezeték szakadás és biztosító berendezési hiba) miatt nőtt a vonatok menetideje. A Dália IC is ezen a vonalon közlekedik. Az érintett járaton szolgálatot teljesítő mozdonyvezető szolgálati ideje ezért járt le menet közben. Mivel a foglalkoztatásra szigorú szabályok vonatkoznak, és mert a vasúttársaság számára a vasúti közlekedés, és ezáltal az utasok biztonságának garantálása a legfontosabb, a mozdonyvezető a leváltását kérte.

A vonatot Nagyút állomásig továbbította (nem a „semmi közepén” állt meg), ahova egy másik járattal megérkezett az őt leváltó mozdonyvezető. A váltásig a mozdonyon maradt, és biztosította az energiaellátást. A vonat 22 perc várakozás után az új mozdonyvezetővel folytatta útját.

A kellemetlenség miatt utasai elnézését kéri a vasúttársaság"
- olvasható közleményükben

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.