Belpol

Orbánt berendelte az Európai Néppárt vezetősége

Világossá akarják tenni Orbán Viktor számára, hogy vannak határok, amiket neki is be kell tartani.

2018.04.30 10:29ma.hu

Tisztázó beszélgetésre hívta Orbán Viktort a Európai Néppárt vezetősége Brüsszelbe - írja a Népszava.

A Die Welt cikkére hivatkozva arról számolnak be, hogy Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber frakcióvezető azt szeretnék megtudni a frissen újraválasztott magyar kormányfőtől, hogy folytatni kívánja-e Magyarország átalakítását “illiberális demokráciává”.

Manfred Weber a Spiegelnek azt mondta, világossá akarják tenni Orbán Viktor számára, hogy vannak határok, amiket neki is be kell tartani.

Az Európai Néppárt a hírek szerint attól tart, hogy a Fidesz újabb kétharmados győzelme bebetonozza az “illiberális demokráciát”, amit autoriter kormányzás és erős állam jellemez. Az aacheni Sabine Verheyen például azt mondta, választói folyamatosan felelősségre vonják azért, hogy a néppárt jó viszonyt ápol Orbán Viktorral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.