Belpol

Ennyivel nőhet a parlamenti politikusok fizetése

Új kormány, új fizetés.

2018.04.27 07:00ma.hu

A Blikk információi szerint nemsokára emelhetik a képviselők és az állami vezetők illetményét. A képviselői alapilletményt a jelenlegi 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre emelnék.

Emlékeztetnek arra is, hogy a képviselői illetmény a helyettes államtitkári fizetéshez van kötve. Mindez pedig azt jelentheti, hogy az állami vezetők sem maradnak ki a jóból, és párhuzamosan nekik is emelkedhet a bérük. A helyettes államtitkárok is 1 millió forintot kaphatnak, annyit, mint jelenleg az államtitkárok.

A Blikknek egy forrás azt mondta, csak a ciklus elején van lehetőség emelni a fizetéseket. Ezt kihasználva az albérleti támogatáshoz is hozzányúlhatnak, mivel a megemelkedett árak miatt a most igényelhető 187 ezer forint nem elég erre a célra a vidéki képviselőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.