Választás 2018

Az olasz jobboldal is gratulált a Fidesz győzelméhez

Magyarország "szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival" - gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben.

2018.04.09 10:29MTI

Salvini jó munkát kívánt Orbán Viktornak, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfővel hamarosan olasz miniszterelnökként tud találkozni. Arra utalt, hogy az általa vezetett jobbközép koalíció kapta a legtöbb szavazatot a márciusi olasz választásokon, és jelenleg kormányalakítási tárgyalásokat vezet.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke Twitter-üzenetében azt írta, a magyar patrióták Orbán Viktor győzelmét ünneplik. "Identitásvédelem, harc a kényszerített iszlamizáció ellen, szembeszállás a pénzügyi spekulációval és a globalizmussal: ezt a modellt akarják az Olasz Testvérek is követni Olaszországban" - írta Giorgia Meloni. Bejegyzését azzal a fényképpel kísérte, amely Orbán Viktorral készült Giorgia Meloni február végi látogatásakor Budapesten az olasz választási kampány idején.

Adolfo Urso, az FdI politikusa Facebook-profilján úgy kommentált, hogy Orbán nagy sikere újabb figyelmeztetés a változni nem akaró Európának. Megjegyezte: a baloldalnak az elsöprő vereség okait kellene keresnie ahelyett, hogy átkozná azt, aki bebizonyította, hogy választói támogatottságot élvez. "A magyar választók Orbán jó kormányzását jutalmazták, amelyet erős gazdasági növekedés jellemez, teljes foglalkoztatottság, a születéspolitika és az oktatás támogatása, a nemzeti és európai identitás és kultúra védelme. A választók jelzése világos: saját sorsuk urai akarnak lenni, meg akarják változtatni Európát, nem pedig eltörölni Magyarországot" - írta Adolfo Urso. Hozzátette, a kormányzásra készülő olasz erő a magyar miniszterelnök szövetségese Európa megújításában, az európai egyezmények módosításában, a francia-német tengely fenntartásával szemben.

"Orbán az Európai Néppárt változatos családjának tagja, amely nemcsak centrumból áll, hanem különböző jobbközép erőkből" - jelentette ki Maurizio Gasparri, a Hajrá Olaszország (FI) politikusa az olasz közszolgálati televízió Agora nevű műsorában hétfő reggel. Gasparri a Twitteren azt írta, Orbán Viktor győzelme az Európai Néppártot díjazta és az illegális bevándorlókkal szembeni határozott fellépést.

Giovanni Toti, az FI másik vezető politikusa közösségi oldalán úgy kommentált, a választók azt jutalmazták, aki saját országa érdekében dolgozik, álszentség nélkül a migrációtól a gazdaságig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.