Választás 2018

Lengyel politikusok gratuláltak a Fidesz győzelméhez

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marek Kuchcinski alsóházi elnök gratulált a Fidesz választási eredményéhez, Konrad Szymanski külügyminiszter-helyettes pedig a közép-európai emancipációs törekvések eredményének minősítette a Fidesz győzelemét.

2018.04.09 10:19MTI

"Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez" - írta Twitter közösségi honlapján Morawiecki. "A reformok útja soha nem könnyű. A társadalom támogatása arra mutat, hogy érdemes vállalni a fáradságot" - szögezte le, sok sikert kívánva Magyarországnak.

Gratulált a választási eredményhez Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök is. "Közép-Európa magasra tűzte a szabadság zászlaját" - írta Twitter-bejegyzésében.

Konrad Szymanski EU-ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes a TVN24 kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva úgy értékelte: a Fidesz választási győzelme "a közép-európai emancipációs törekvések" eredménye, amelyek "nem arra irányulnak, hogy bárkivel harcoljunk, hanem arra, hogy a térséget érdemi partnernek tekintsék".

Orbán Viktor "nagyon sokat tett a magyar államért és a magyar EU-tagságért" - húzta alá Szymanski, aki szerint Orbán Viktor, "miközben kiáll Magyarországnak azért a jogáért, hogy megvédhesse a saját határait, egyszersmind országa Európa-barát irányvonalát szorgalmazza".

A lengyel politikus szerint tévedés lenne Orbán politikáját Európa-ellenesnek minősíteni. "Ez egy Európa-párti politika, bizonyos fenntartásokkal nagyon konkrét, szűk ügyekben" - hangsúlyozta.

A lengyel-magyar kapcsolatokról Szymanski elmondta: a két ország politikai szövetsége sok esetben mélyebb megalapozottságú, hátterében a politikusok személyes barátsága is áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.