Oktatás

Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán

Az óvoda létrehozását a magyar adófizetők pénzéből, költségvetési forrásból 220 millió forinttal tudták támogatni.

2018.03.15 01:30MTI

Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán szerdán.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadás alkalmával elmondta, hogy az óvoda létrehozását a magyar adófizetők pénzéből, költségvetési forrásból 220 millió forinttal tudták támogatni, mivel ezt ma az ország gazdaságának fejlődése lehetővé teszi.

Kitért arra: az elmúlt években országszerte óvodafejlesztések zajlottak, és mára összesen kilencezer férőhellyel és ezerkétszáz óvónővel van több, mint nyolc évvel ezelőtt. A fejlesztések 16,2 milliárd forintot tettek ki, amiből nemcsak a férőhelyek bővítésére és korszerűsítésekre jutott, hanem arra is, hogy egészségesebb ételeket, ápoltabb környezetben tudjanak elfogyasztani a gyerekek - közölte az államtitkár.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy 2013 és 2017 között a pedagógus-életpálya keretében 50 százalékkal nőtt az óvodában dolgozó pedagógusok bére, s a bölcsődei férőhelyeket is sikerült egyharmadukkal növelni, hogy egyre kevesebb legyen azok száma, akik állami bölcsődei férőhelyre várnak.

Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy a választókerületben több óvoda is megújult, például Pátyon, Dunakeszin és Nagykovácsiban is.

Farkas András (Fidesz-KDNP), Piliscsaba polgármestere közölte, hogy az óvoda megvalósítására eddig összesen 406 millió forintot költöttek, amiből 220 millió volt az állami költségvetésből elnyert pályázati támogatás, és az idei költségvetésből még 9 millió forint jut az udvar kialakítására és játékokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.