3 éves lesz

Óvodába megy Sarolta hercegnő

Sarolta, aki jövőre hároméves lesz, mindössze a harmadik a brit trónutódlási sorrend első néhány helyén állók közül, akit óvodába adnak.

2017.12.18 15:52MTI

Óvodába megy januártól Sarolta hercegnő, Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és hitvese, Katalin hercegné másodszülött gyermeke. A hírt hétfőn jelentette be a Kensington-palota, a szülők londoni rezidenciája.

A bejelentés jelentőségét az adja, hogy Sarolta, aki jövőre hároméves lesz, mindössze a harmadik a brit trónutódlási sorrend első néhány helyén állók közül, akit óvodába adnak. Az első Sarolta édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Vilmos és Katalin fia, Sarolta bátyja, aki azóta már iskolába jár.

Korábban a brit trón várományosait és gyermekeiket mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

Sarolta hercegnő, aki 2015 májusában született, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György után a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban.

A Kensington-palota hétfői bejelentése szerint Sarolta január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű gyermekintézménybe jár majd. A patinás magánóvoda a palotától nem messze, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában működik. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleinek az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) számláz.

Sarolta hercegnő először valószínűleg délutánonként jár majd az óvodába, mert az intézmény leírása szerint elsősorban ezeket a lazább foglalkozásokat alakították ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főleg a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jackson ismert fotográfus készített - Vilmost, Katalint, Györgyöt és Sarolta hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó díszíti majd a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait.

Chris Jackson/Getty Images


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.