Orbán, Szili és Sólyom a lista élén

Orbán a legnépszerűbb politikus

Orbán Viktor vezeti 45 ponttal a politikusok népszerűségi rangsorát, a dobogón még a vele azonos rokonszenvet élvező Szili Katalin és Sólyom László található - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A 2008. november második felében a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatásról a Népszabadság hétfői száma ír.

2008.12.08 06:48Népszabadság

Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a mostaninál magasabb pontszáma már sok esetben volt, de ilyen előkelő pozícióban még egyszer sem szerepelt a listán. 

Orbán kedvező helyezésének alapvetően az az oka, hogy a nagyméretű Fidesz-tábor rendkívüli módon felsorakozik mögé. Más pártok esetében nem figyelhető meg ilyen erőteljes kiállás saját politikusaik mellett - írta a napilap. 

A Szonda Ipsos felmérése szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ötödik, Demszky Gábor főpolgármester a negyedik legnépszerűtlenebb politikus. A lista utolsó helyén Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője áll - derül ki a hétfői Népszabadságból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.