Légi

Több mint 300 métert csúszott hason a repülő a pécsi kifutópályán

Légi közlekedés veszélyeztetése miatt emelhetnek vádat.

2018.02.05 12:37ma.hu
Fotó: police.hu

Légi közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 56 éves szegedi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy Cessna C-310 típusú repülőgéppel oktatott tavaly október 6-án délután 2 óra körül a Pécs-Pogány repülőtéren, amely során a szimulált motorhibával történő leszállást gyakorolta tanulójával. Az oktató leszállás közben a repülőgép futóművének kiengedését nem ellenőrizte vissza, ezért a gép hason landolt a kifutópályán - olvasható a rendőrség honlapján.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy látta, amikor a tanulója kezével lehúzta a futóművet kiengedő kart, azonban azt nem ellenőrizte le, hogy a visszajelző lámpák kigyulladtak-e. A landolás során személyi sérülés nem történt, azonban a repülőgépben körülbelül 5 millió forint kár keletkezett.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.