Diplomácia

Megérkezett az új holland nagykövet

René van Hell elődje távozásakor nagy vihart kavart egy lapinterjúval, Szijjártó Péter vissza is hívta Hollandiából a magyar nagykövetet.

2017.09.01 13:59ma.hu

Szeptember elsejével megkezdte munkáját Hollandia új budapesti nagykövete, René van Hell - tudatta a nagykövetség a Facebookon.

Elődje, Gajus Scheltema távozásakor nagy vihart kavart egy, a 168 Órának adott interjújában elhangzott kijelentéssel, amelyben az iszlám szélsőségesekkel kapcsolatban azt mondta:

"Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány."

Szijjártó Péter külügyminiszter ezután hazarendelte Hollandiából a magyar nagykövetet és felszólította Hollandiát, hogy kérjenek bocsánatot a kijelentésért.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.