Bűn és bűnhődés

Csak öt hetet kell leülnie a brókerbotrány főszereplőjének

Kulcsár Attila a jövő héten szabadulhat. Beszámították az előzetesben, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt töltött időt is.

2017.08.18 09:19ma.hu
hirdetés
Fotó: MTI

Napokon belül letölti büntetését Kulcsár Attila, aki jogerősen öt évet kapott, de beszámították az előzetesben, házi őrizetben, lakhelyelhagyási tilalom alatt töltött időt is, így csak öt hétre kellett bevonulnia egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetbe fennmaradt büntetése letöltésére - írja a Magyar Idők.

A 2003-ban kipattant brókerbotrány elsőrendű vádlottját korábban hat év hat hónapra ítélték, de büntetését a megismételt elsőfokú eljárásban, márciusban - más vádlottakhoz hasonlóan - enyhítette a táblabíróság. A másodrendű vádlott Kerék Csabánál kilenc hónappal három évre.

Kulcsár Attila, a K and H Equities egykori vezető brókere 1998 és 2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük egyes állami vállalatok, önkormányzatok pénzét. A vádhatóság szerint az elkövetési érték 23 milliárd forint, a kár 8 milliárd. Kulcsárt 2008-ban sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték, 2015-ben hat év hat hónapra, majd öt évre csökkentették a büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.