Törökországban tárgyalt a kormányfő

Gyurcsány Ferenc kezdeményezte egy nemzetközi Nabucco Védnöki Testület létrehozását

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kóka Jánosnak, a Nabucco földgázvezeték előkészítésének és megvalósításának folyamatát segítő eseti bizottság elnökének indítványa alapján kezdeményezte törökországi tárgyalásán egy nemzetközi Nabucco Védnöki Testület létrehozását.

2008.11.27 17:11MTI

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte ezt az MTI-vel, miután a magyar miniszterelnök tárgyalt csütörtökön Ankarában Köksal Toptannal, a török nagy nemzetgyűlés elnökével. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc a török parlament elnökének is elmondta ezt. 

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője szerdán az eseti bizottság ülésén kezdeményezte, hogy állítsanak fel egy olyan nemzetközi Védnöki Testületet, amelyben valamennyi érdekelt állam parlamentje képviselteti magát annak érdekében, hogy a projektben részt vevő országok egységes politikai támogatásukról biztosítsák a Nabucco-gázvezeték megépítését. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök törökországi tárgyalásainak egyik fő témája az energetika, ezen belül is a Nabucco gázvezeték kérdése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.