A korszerűsítés mellett állnak ki

Demonstráció a 471-es főút nyírbogáti szakaszán

él pályás útlezárással demonstrálnak a 471-es számú főút Nyírbogát-Nyírbátor közötti szakaszán csütörtökön délután négy óráig a nyírbogátiak, akik azt szeretnék elérni, hogy a Mátészalka-Debrecen közötti út kerüljön vissza az országos közútfejlesztési koncepcióba és az utat a lehető leghamarabb korszerűsítsék.

2008.11.27 09:33MTI

A főútszakaszon - mint azt Pál Barnabás, a demonstráció főszervezője az MTI-nek elmondta - egyelőre 11 személyautóval, kisteherautóval és traktorral kezdték meg a forgalom lassítását, de nap közben további járműveket várnak a helyszínre.

A kocsikon és mezőgazdasági erőgépeken transzparenseket feszítettek ki, amelyeken "Halálút", "Hány embernek kell még meghalnia?", "Elég volt", "Követeljük az útfelújítást európai uniós forrásokból" feliratok olvashatók.

A demonstráció helyszínén a forgalmat rendőrök irányítják, így különösebb fennakadás nincs. Simon Miklós, Nyírbogát fideszes polgármestere az MTI tudósítójának elmondta: a 471-es főút az ország leginkább balesetveszélyes szakasza, az utóbbi tíz évben minden két kilométerre jutott egy halálos karambol, kilométerenként pedig egy súlyos sérülés.

Az út rekonstrukciós terve 2002-ben az Orbán-kormány idején elkészült, de 2006-ban kivették az országos közútfejlesztési koncepcióból.

Simon Miklós elmondta: a térség települései közalapítványt hoztak létre, hogy civil szervezet is "harcoljon a politikánál" az út korszerűsítésének kikényszerítéséért, illetve aláírásokat gyűjtenek és most demonstrálnak is a cél érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.