"Tönkreteszik a magyar állattenyésztést"

Az állattartók demonstrációt szerveznek

Ma jelentik be az állattenyésztők a hét végére tervezett demonstrációjuk részleteit

2008.11.20 07:59MTI

A hét végén várhatóan több helyszínen is tiltakoznak az állattenyésztő ágazat szereplői, az állattenyésztő szakmai szervezetek, továbbá az érintett termékpályák terméktanácsai és az agrár-érdekképviseleti szervezetek az áruházláncok kereskedelmi politikája ellen.

Az állattartók úgy vélik: ez tönkreteszi a magyar állattenyésztést, az élelmiszergazdaságot, veszélyezteti a hazai munkahelyeket, a magyar fogyasztókat pedig kiszolgáltatottá teszi.

Az állattartók és a feldolgozók kifogásolják a magyar termékek alacsony részarányát, valamint az úgynevezett másodlagos kereskedelmi visszatérítések magas hányadát.

Ilyen visszatérítés például a reklámköltségekhez való hozzájárulás. A szervezők a tervezett demonstrációra az ország minden pontjáról várnak tiltakozókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.