Belpolitika

Vona: a Jobbik a kormányváltó erő

A Jobbik elnöke szerint pártja az az erő ma Magyarországon, amelyik nemcsak hogy leváltani képes a kormányt, de képes jól kormányozni is.

2017.06.16 02:30MTI

Vona Gábor gyöngyösi sajtótájékoztatóján csütörtökön azt mondta, a Jobbik hétvégi kongresszusán elfogadott nyilatkozat "a leendő Jobbik-kormány" politikai irányvonalát rögzíti, amely reményeik szerint 2018-tól meghatározza Magyarország jövőjét. Azt mondta, az elvi nyilatkozat a párt alapító okiratával egyező súlyú dokumentum, ami egy több éve tartó folyamat, a néppártosodás ünnepélyes lezárásaként is értelmezhető.

A Jobbik nemzeti néppárttá vált, és ezt nyilvánossá is tette a kongresszusán - hangoztatta a pártelnök, az előttük álló feladatok meghatározó elemeként jelölve meg, hogy a "lezüllött" politikai kultúrát felszámolják, a politika tisztességét helyre állítsák.

Vona Gábor szerint a nép pártja jelmondatuk nem egyszerű utalás és nem is szójáték, hanem nagyon komoly tartalmi üzenet is, aminek három meghatározó elemét lehet kiemelni.

Kijelentette: elvi nyilatkozatuk azt mondja ki, hogy magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel kívánnak működni, biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot szeretnének. Leendő kormányzásuk fokmérőjeként hivatkozott arra, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson.

Ez mindenkinek szól: szírnek, magyarnak, de legfontosabb nekünk a magyar - jelentette ki, hozzáfűzve: a sikeres kormányzás mértékegysége, hogy aki bármilyen kényszerből elhagyta az országot, visszatérhessen, illetve az emberek egyáltalán ne törekedjenek elmenni innen.

Az MTI kérdésére Vona Gábor úgy fogalmazott: a közvélemény-kutatások alapján a Fidesz vezet és a Jobbik a második, ami azért fontos, mert az időközi választások tapasztalata szerint a kormányt váltani akarók túlléptek a pártérdeken. Nem pártok összefogására van szükség, hanem a kormányváltást akaró szavazókéra - hangoztatta.

A párt plakátkampányának költségeit firtató kérdésre Vona Gábor a Jobbik pártigazgatójához irányította a sajtót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.