Pártok

Szegedi Csanád: Vona Gábornak le kellene mondania

A volt EP-képviselő a Jobbikról szólva azt mondta: máig nem kértek elnézést azért, hogy sok embert megbántottak és még mindig nem ismerték el, hogy szélsőjobboldali politikát folytattak.

2016.10.19 21:54MTI

Szegedi Csanád volt Jobbik-alelnök és európai parlamenti (EP-) képviselő szerint Vona Gábornak, a párt elnökének bocsánatot kellene kérnie és le kellene mondania.

A volt EP-képviselő a TV2 szerdai hírműsorában a Jobbikról szólva azt mondta: máig nem kértek elnézést azért, hogy sok embert megbántottak és még mindig nem ismerték el, hogy szélsőjobboldali politikát folytattak.

Úgy fogalmazott: "azt gondolom, hogy ha Vona Gábor ezt komolyan gondolja, akkor lehet, hogy neki bocsánatot kellene kérnie, lehet, hogy utána meg kellene próbálnia jóvá tenni az elrontott hibákat és eltávoznia a politikai életből".

A párt vezetőjéről megjegyezte: ha nem politikával foglalkozna, boldogabb ember lenne. "Nem egy politikusnak termett ember, (...) beleragadt a politikába, nem tudja elengedni" - jelentette ki Szegedi Csanád.

Véleménye szerint a Jobbikban - főként az alsóbb szinteken - most is jelen vannak a "szélsőséges elemek", és a párt vezetése sem cserélődött ki. Nem látja a párt politikájában, hogy változásra törekednének, és még mindig vannak antiszemita megnyilatkozások - tette hozzá.

"Vannak olyan emberek a Jobbikon belül, akiknek lelkük lényegét az antiszemitizmus és a gyűlölet adja" - jelentette ki a párt volt alelnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.