EU

Interneten is kitölthető a nemzeti konzultációs kérdőív

A kérdések olyan témákra vonatkoznak, amelyekben Magyarországnak vitája van Brüsszellel.

2017.04.09 05:37MTI

Szombattól az állampolgárok az interneten is kitölthetik a nemzeti konzultációs kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kérdések olyan témákra vonatkoznak, amelyekben Magyarországnak vitája van Brüsszellel.

A kormány álláspontja szerint meg kell védeni a határokat, és véget kell vetni a "migránsbiznisznek", hazai kézben kell tartani a rezsi és az adók meghatározását, és nagyobb átláthatóságot kell biztosítani a külföldről pénzelt "aktivistacsoportok" esetében.

A hatékony nemzeti érdekérvényesítéshez a magyar emberek támogatására is szükség van - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor miniszterelnök február 20-án, a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy nemzeti konzultáció kezdődik azokról a veszélyforrásokról, amelyekkel Magyarországnak idén szembe kell néznie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.