Zaklatás

Zaklatás a busójáráson: az önkormányzat szerint a sajtó találhatta ki a történetet

Egy sajtóhír szerint két busónak öltözött férfi szexuálisan zaklatott egy 15 éves lányt a mohácsi búsójáráson. Az önkormányzat tagad.

2017.03.06 17:31ma.hu
Fotó: MTI

Ahogy arról korábban a Bama.hu nyomán több médium is beszámolt, egy héttel ezelőtt a mohácsi busójáráson molesztáltak egy tizenöt éves lányt - két jelmezes közrefogta, és megalázó módon végigtapogatta.

A történtekkel kapcsolatban hétfőn közleményt adott ki a mohácsi önkormányzat, amiben kétségbe vonták, hogy az eset valóban megtörtént. A Mohácsi Újságban közzétett közleményben azt írták: ha valaki az önkormányzatot, vagy az önkormányzat munkatársait akarja megszólítani, mint a megalázott lány édesapja, akkor közvetlenül nekik küldi levelét és "nem az újságokon keresztül üzen, esetleg botránykeltő céllal".

Az önkormányzat a közleményben egészen odáig megy, hogy a sajtót gyanúsítja meg azzal, hogy kitalált történettel próbálja lejáratni a busójárást: "Reméljük, nem egy újságírói fogásról van szó, mely sajnos manapság nem szokatlan: végy egy kitalált történetet, generálj vele nyilvános vitát, ezáltal is növelve az olvasottságot vagy a nézettséget."

Visszautasították, hogy a mohácsi busók szexuálisan zaklatnák a busójárásra látogató nőket, azt írják: ez nem a hagyomány része. A közleményben azt ígérték, a jövő évi busójárás "jó hangulatú, vidám szabad farsangolás lesz, mentes minden zaklatástól".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.