3,2 milliárd városfejlesztésre

Újabb városrehabilitációs projektek támogatásáról döntöttek

Szeptemberben hat megyei jogú város - Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Szombathely, Kaposvár - központjának fejlesztési pályázatát nyilvánította projektté a kormány, a szerdai kormányülésen pedig Székesfehérvár pályázatáról született döntés, összesen 3,2 milliárd forint értékben.

2008.11.20 15:03ma.hu

A beruházások értéke a magánberuházásokkal együtt összesen 9,3 milliárd forint. belvárosi terek felújítása, a városközpontok megújítása az egész település hangulatát befolyásolja. Ezek ugyanis a városi élet kiemelt helyszínei, a közélet kulturális programoknak és szolgáltatásoknak adnak otthont, irodákat magukban. Székesfehérváron és Szolnokon integrált városfejlesztési programok valósulhatnak projektekben ugyanis infrastrukturális és gazdaságfejlesztési szempontok is megjelennek. támogatás feltétele volt, hogy a helyi gazdasági szereplők aktívan rész projektben. 

Mindez azért is fontos, mert így a fejlesztések jelentős magántőkét megmozgatni. Az építési beruházások munkalehetőséget adhatnak a helyi elkészülő létesítmények pedig jelentős számú munkavállalót fognak foglalkoztatni. Székesfehérvár belváros rehabilitációjának folytatása Támogatás: 1,7 milliárd forint (támogatási arány 75%) Összköltség: 2,4 milliárd forint + 1,5 milliárd forint magántőke Tervezett befejezés: 2010 év vége Projektelemek: A Fő utcán található üzletek külső-belső megújítása; A projekttel befejeződik a város egyik legnagyobb és legszebb műemléképületének felújítása: a Hiemer-Font-Caraffa műemléki épületegyüttes rehabilitációjának III., befejező üteme (étterem és büfé, illetve kiállító- rendezvényterem kialakítása, Babamúzeum);

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.