Lopás

Vadászházakat, őrházat, zsilipet, stéget loptak Nógrádban

Az elkövetők 4 millió 747 ezer forint kárt okoztak a sértettnek, ebből mindössze 33 ezer 500 forint térült meg.

2017.02.10 12:53MTI

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki társaival vadászházakat, őrházat, zsilipet, stéget lopott el egy tó partjáról, összesen mintegy ötmillió forint értékben - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a Szirák külterületén található, úgynevezett Egresi tavak partjáról ellopták egy kínai állampolgár két, egyenként 54 négyzetméter alapterületű vadászházát, egy őrházat és egy takarmánytárolót, amiket a betonalapig elbontottak, egy zsilipet is megbontottak, továbbá egy stéget, a villanyvezetéket és egy trafót is szétbontottak.

A kétszárnyú fémkaput, valamint a többi ott talált fémtárgyat is összedarabolták, az épületek tetőszerkezeteit kibontották, majd a faházak alkotórészeit, az azokban talált két cserépkályhát és a vasanyagot is a vádlott lakóhelyére szállították.

A vádlott és társai ezeken felül eltulajdonítottak két működésképtelen járművet is úgy, hogy azokat baltával széthasogatták.

Az elkövetők 4 millió 747 ezer forint kárt okoztak a sértettnek, ebből mindössze 33 ezer 500 forint térült meg.

A főügyész hozzátette: a lopásokat 2015 áprilisa és októbere között követték el, a vádlott társai a nyomozás során ismeretlenül maradtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.