Nézőpont Intézet

Meghiúsulhat a balliberális pártok közötti összefogás?

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a balliberális pártok egymás közötti üzengetése oda is vezethet, hogy nem lesz választási összefogás közöttük.

2017.02.06 05:30MTI

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatornán szombat este emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelőjében megvádolta az összes balliberális pártot, hogy a DK háta mögött szervezkednek. Ez az üzengetés nem túl jó előjel, és ha ekkora a káosz és a bizonytalanság ezen az oldalon, akkor lehet, hogy nem lesz összefogás és újabb miniszterelnök-jelöltek is lehetnek - mondta.

Az elemző szerint Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy sakkban tartsa az MSZP-t. Gyurcsány Ferenc nem szavazatokat szeretne, hanem befolyást, a balliberális oldal informális vezetője akar lenni - hangoztatta.

Elmondta, sem a DK-nak, sem a többi balliberális pártnak, sem a Jobbiknak nem jött be az elmúlt 6-8 év: egyikőjük sem tudott a Fidesz reális kihívójává válni. Gyakorlatilag a második helyért küzdenek - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.