Korrupció

PM: az ügyészségi beszámoló az ország elárulása

Az ellenzéki part szerint azok a képviselők, akik igennel szavaznak Polt Péter beszámolójára, a "asszisztálnak a közvagyon elherdálásához".

2016.12.13 23:30MTI
Fotó: MTI

A Párbeszéd Magyarországért szerint amennyiben a parlament elfogadja Polt Péter legfőbb ügyésznek az ügyészség 2015-ös tevékenységéről beszámolóját, akkor az igennel szavazó képviselők "asszisztálnak az ország elárulásához és a közvagyon elherdálásához".

Az ellenzéki párt elnökségi tagja az MTI-nek kedden azt mondta, hogy a legfőbb ügyész beszámolója alapján Magyarországon nincsenek közbeszerzéshez kapcsolódó bűncselekmények, noha becslések szerint éves szinten is legkevesebb 3-400 milliárd forint tűnik el a közpénzekből. A beszámolóban nincs szó a "Rogán Antalhoz köthető korrupciós és ingatlanügyekről", a Vizoviczki-ügyről, a Quaestor-botrányról, ahogy a Magyar Nemzeti Bank ügyeiről sem - rótta fel Barabás Richárd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.