Világkiállítás, DK

Polt Péter a Fidesz védőügyvédje?

Korábban feljelentést tettek a legfőbb ügyésznél a világkiállításhoz kapcsolódó "több száz millió forintos fantomkifizetések ügyében".

2015.10.11 13:39MTI
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció szerint a milánói világkiállítás kapcsán tett feljelentésük ügyében Polt Péter legfőbb ügyész a Fidesz védőügyvédjeként lép fel.

Varju László, a DK alelnöke vasárnap az MTI-nek elmondta, tiltakoznak az ellen, hogy Polt Péter "ügyészi feladatai teljesítése helyett sokadjára is a Fidesz védőügyvédjeként lép fel".

Hozzátette: korábban feljelentést tettek a legfőbb ügyésznél a világkiállításhoz kapcsolódó "több száz millió forintos fantomkifizetések ügyében".

Mint mondta, 60 millió forintnál is többet költöttek adófizetők pénzéből olyan filmekre, amelyeket nem mutattak be. Az ügyészi vizsgálat szerint abból, hogy ezeket nem mutatták be, nemcsak arra lehet következetni, hogy nem készültek el, hanem arra is: azok rendben elkészültek.

Varju László azt mondta: az Orbán-kormány az eredeti 2,3 milliárd forintot kiegészítve több mint 5 milliárd forintot költött el a világkiállítási projektre úgy, hogy annak jelentős részével elszámolni sem tudna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.