Távközlés

Deutsch: minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet

A magyar kormány felismerte a digitális átalakulás jelentőségét.

2016.11.30 12:10MTI

Összefogással minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet, ahogyan a Digitális jólét program utóbbi másfél évben elért eredményei is a vállalati és az állami szféra együttműködése által valósulhattak meg - fejtette ki a programért felelős miniszterelnöki biztos egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.

Deutsch Tamás a T-Systems Symposium címmel rendezett konferenciáján hangsúlyozta: a magyar kormány felismerte a digitális átalakulás jelentőségét.

Hozzátette, a változástól nem megvédeni kell a magyar társadalmat, hanem felkészíteni az átalakulással együtt járó hatásokra. Természetesen ehhez a politikai, vállalati, polgári érdekviszonyok összehangolására van szükség, ezen szempontok mindegyikére tekintettel van a program - tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos a program egyik meghatározó elemeként említette a magyar munkavállalók képzését. Mint mondta, a program nemcsak arra törekszik, hogy belátható időn belül pótolja a 22-30 ezres informatikus hiányt, hanem arra is, hogy több mint 4,5 millió, az átlagnál nagyobb digitális kompetenciákkal bíró munkavállaló dolgozzon a magyar gazdaságban.

A program kiindulópontja emellett, hogy a digitális átalakulás következtében megszűnő munkahelyek helyére több új munkahelyet teremtsen - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.