Oktatás

Kezdeményezték a Nyíregyházi Egyetem rektorának felmentését

A Nyíregyházi Egyetem szenátusa kezdeményezte Onder Csaba rektor felmentését.

2016.11.17 15:54MTI

Ezt a testület közleményben tudatta csütörtökön az MTI megkeresésére.

Az MTI azután kért tájékoztatást az egyetemtől, miután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap, a Kelet-Magyarország internetes oldalán csütörtökön megjelent, hogy a rektor maga kérte felmentését tisztségéből.

A szenátusi dokumentumban annyi olvasható még, hogy az egyetem legfőbb önkormányzati vezető testülete a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény alapján, november 15-én, kedden hozta meg döntését.

A szon.hu internetes oldalon megjelentek szerint Onder Csaba rektor "a közte és az egyetem szenátusa között fennálló feloldhatatlan szakmai ellentétekre" hivatkozva kérte felmentését az oktatási államtitkártól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.