Megemlékezés

Egykori testnevelői előtt tisztelgett a Debreceni Egyetem

Faültetéssel és emléktábla állításával tisztelgett egykori testnevelői előtt csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE).

2016.10.28 05:30MTI

Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója a megemlékezésen elmondta, az egykori testnevelők jelentős szerepet játszottak abban, hogy a fejlett infrastrukturális háttér mellett sporttudósokat is képez az egyetem. Az igazgató példaértékűnek nevezte kimagasló szakmai felkészültségüket, diákközpontú szemléletüket és alázatukat.

Bácsi Gábor, Balogh Sándorné, Bokor László, Fekete Zsolt, Jancsó József, Kecskeméti János, Kecskeméti Jánosné, Korponai Ferenc, Máthé Géza, Molnár János és Tatár Miklós valamennyien meghatározó személyiségei voltak az intézmény sportéletének, illetve az elmúlt időszak fejlesztési folyamatainak.

Az egyetem Dóczy utcai sporttelepén a sporttudományi intézet munkatársai és Bács Zoltán kancellár emlékük előtt tisztelegve elültetett egy juhar cserjét, amely Nyirkos Istvánnak, a DE nyelvész professzorának október elején felavatott mellszobra és a testnevelő tanárok emlékét őrző bronztábla között kapott helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.