Állatvédelem

Emlékhelyet állítottak a bántalmazott állatoknak Újpesten

Emlékhelyet állítottak a bántalmazott, megkínzott állatoknak Újpesten.

2016.11.14 17:56MTI

A kerületi önkormányzat hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Állatmentő Ligával közösen alakították ki a hatezer négyzetméteres szabadidőparkot a Szilas parkban, s itt áll az emlékhely is.

Idézték Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szavait, miszerint az Állatmentő Liga, a kerületi rendőrkapitányság és az önkormányzat három éve alapította meg az állatvédelmi járőrszolgálatot, amely azóta több mint 400 alkalommal vonult ki bajba jutott állatokat menteni.

Hogy senkit se érhessen erőszak (Fotó: Állatmentő Liga Facebook)

Emellett a kulturált állattartás iránti elkötelezettségre példaként említette, hogy több kutyafuttatót építettek és "Nem nagy dolog" címmel kampányt indítottak a kutyások és nem kutyások közötti ellentétek csökkentésére.

A IV. kerület vezetője reményének adott hangot, hogy néhány év múlva teljesen megszűnnek a bántalmazások és senkit nem érthet erőszak Újpesten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.