Állatvédelem

Állatkínzás: gerincen lőtte a cicát - nem tudták megmenteni

Egy Veszprém környéki településen élő férfi légpuskával rálőtt egy ismeretlen helyről elkóborolt macskára. (A kép illusztráció)

2016.10.29 14:52ma.hu

A nyomozóhatóság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 56 éves férfival szemben - írja a police.hu.

Az eljárás adatai szerint egy Veszprém környéki településen élő férfi 2016. augusztus 17-én légpuskával rálőtt egy ismeretlen helyről elkóborolt macskára. A súlyosan sérült állatot egy járókelő találta meg az utcán részben lebénult, kómás állapotban és szállította be egy veszprémi állatorvosi rendelőbe. Az ott készített röntgenfelvétel a gerinccsatornában egy lövedék jelenlétét mutatta ki. Mivel a macska állapotán csak költséges műtéttel lehetett volna javítani, elaltatták. A tetemből az állatorvos egy légpuskalőszert távolított el.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a nyomozást a gyanúsított 56 éves férfival szemben és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.