Pártok

Vona jogi lépéseket tervez egy tv-riport ügyében

A Jobbik elnöke jogi lépéseket tervez egy, a személyét érintő tv-riport ügyében.

2016.11.11 13:45MTI
MTI/Mohai Balázs

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: jogászával még egyeztet, de a jogi lépés nem marad el "a lejárató riportban" elhangzottak miatt.

"Büszke heteroszexuális vagyok", minden, amit Terry Black elmondott, hazugság - jelentette ki az ellenzéki politikus, utalva a TV2 egyik csütörtöki hírműsorára, amelyben a Terry Black néven ismertté vált Rácz Károly beszélt róla. Hozzátette: ezzel a riporttal újabb mélypontjára jutott "a karaktergyilkos kampányhadjárat".

Vona Gábor hangsúlyozta: soha nem járt homoszexuális partikon és nem is kíván a jövőben sem ilyen helyekre menni. Emlékei szerint a riportban említett időszakban járt értelmiségi körbe, ahol jórészt értelmiségi férfiak voltak többségben, ez pedig Orbán Viktor polgári köre volt, a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör. Miután kilépett ebből a körből, nem tudja, hogyan folytatódott ott a munka, de amíg ott járt "semmiféle ilyen mozgást nem tapasztalt" - tette hozzá.

Vona Gábor azt mondta: mindenért, amit a magánéletében tett - akár jót, akár rosszat - vállalja a felelősséget, de amit nem tett, azért nem. "Nem vagyok zsarolható" - szögezte le. Méltatlannak nevezte, hogy egy ilyen ügyben meg kell szólalnia, de mint mondta, úgy érzi, ez az egész a magyar politikai és sajtóvilágról szól.

MTI/Mohai Balázs

Úgy fogalmazott: azt kéri Orbán Viktortól, "ne legyen óvodás és ennyire piti". Az alaptörvény-módosítás és a letelepedési kötvények ügyében kialakult politikai helyzet "frusztrálja a miniszterelnököt", de ez nem indok ahhoz, hogy vagdalkozni kezdjen - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Vona Gábor azt mondta, hogy Orbán Viktort is érték nemtelen támadások, amikor arról cikkeztek, hogy "veri a feleségét", vagy hogy "Grazban kezelteti magát". Ezeket a támadásokat Vona Gábor szintén méltatlannak nevezte, és szomorúnak tartja, hogy a miniszterelnök azt a következtetést vonja le az őt ért korábbi támadásokból, hogy "így kell küzdeni".

Az ellenzéki párt elnöke leszögezte, a 2018-as választásokat a Jobbik fogja megnyerni, de ilyen jellegű támadásokat nem fognak indítani. "Ez a fajta mocskolódás" nem a Jobbik értékrendje - tette hozzá. Kijelentette: a Jobbik a 2018-as választások után változtatni fog a médiaviszonyokon, "visszaállítva a tisztességet és a szabadságot".

Zuschlag János volt MSZP-s politikus Facebook-bejegyzésére, miszerint a politikai életben régóta nyílt titok Vona Gábor magánélete, és Terry Blacknek igaza van, Vona Gábor azt válaszolta, nem találkozott még Zuschlag Jánossal, de ő is azok közé fog tartozni, aki a bíróság előtt fog hozzájárulni a családi költségvetéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.