Hajléktalanság

Teltházzal működnek az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei

Száz százalékos kihasználtsággal működnek az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei és egyre többen fordulnak hozzájuk segítségért a hideg idő miatt.

2016.10.29 23:30MTI

A segélyszervezet szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint naponta több tucat, téli tüzelőre vonatkozó támogatási kérelem érkezik hozzájuk hetek óta. Sokszor cipővel, meleg ruhával, takaróval segítenek a segélyszervezet munkatársai, mert több esetben nem megoldott a segélykérők lakásainak fűtése. Ugyancsak sokan kérnek tőlük élelmiszer-támogatást is.

A hajléktalanokat segítő intézményeikben is megkezdődött a téli felkészülés, érezhető a segítséget kérők számának növekedése. Több helyen minden nap reggelit biztosítanak a rászorulóknak. A fűtött helyiségekben a melegedés mellett mosási lehetőség, de internetkapcsolattal rendelkező számítógépen például a munkakeresés is biztosított a betérők számára - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.