Szavaztak

Az eddigi alpolgármestert választották polgármesterré a Pest megyei Kartalon

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert június közepén egészségügyi okokra hivatkozva lemondott a település polgármestere, Némethné Keresztes Katalin.

2016.10.03 07:00MTI

Oláh Klára Mária, Kartal független alpolgármestere nyerte a Pest megyei településen vasárnap tartott időközi polgármester-választást - tájékoztatta a voksok összesítése után a nagyközség jegyzője az MTI-t.

Balogh Zoltánné elmondta, hogy a csaknem hatezer lakosú Kartal 4815 választópolgára közül 2660-an járultak az urnákhoz, a részvétel így 55,25 százalékos volt.

Oláh Klára Mária 1612 szavazatot szerzett. A további négy induló közül Gergely Lászlóra (független) 405-en, Szarvas Csabára (független) 401-en, Zsiga Mihályra (független) 170-en, míg Jakócs Gábor Endrére (Magyar Munkáspárt) 23-an voksoltak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert június közepén egészségügyi okokra hivatkozva lemondott a település polgármestere, Némethné Keresztes Katalin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.