Szavaztak

A független Karvas János lett Bakonyszentiván polgármestere

A községben azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület június 27-én kimondta feloszlását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

2016.10.03 05:31MTI
hirdetés

Karvas János független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Bakonyszentivánon, ahol négy képviselőt is választottak, mivel a korábbi képviselő-testület feloszlott - tájékoztatta a település címzetes főjegyzője az MTI-t.

Fehér Mária elmondta, hogy a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Karvas János 100, Ledó Edit korábbi településvezető 27, Leiner Nándor 8 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indult a választáson. Strommerné Biró Hajnalka 90, Frum István 81, Földing Zoltán 75, Mázi József 67 szavazattal jutott be a képviselő-testületbe. Baranyai Miklósné szintén 67 voksot kapott, a választási bizottság sorsolással döntött a képviselő személyéről. Karvas Ágoston 41, Beck Robert Wilhelm 28, Nyári István 23 voksot kapott.

A 244 lakosú településen a választásra jogosult 191 helybéli közül 139 választópolgár ment el szavazni, ez 72,77százalékos részvételi arányt jelent.

A községben azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület június 27-én kimondta feloszlását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

A kvótareferendummal egy időben tartott voksolás ugyanabban a szavazóhelyiségben, külön névjegyzékkel, ugyanazon bizottság felügyelete mellett zajlott - tájékoztatott Fehér Mária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.